Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков заяви, че няма за какво

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков заяви, че няма за какво
Коментари Харесай

Денков: На срещата с протестиращите Пеевски подисциплинира ИТН и Възраждане, аз като академично лице нямам тези качества

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Премиерът Николай Денков съобщи, че няма защо да желае оставката на енергийния министър на този стадий.

" Няма защо да му желая оставката. Това е индивидът, който би трябвало да свърши цялата работа в идващите няколко месеца ", уточни той в коридорите на Народното събрание, малко след изявлението му от парламентарната естрада.

До 30 ноември ще продължат договарянията с Европейска комисия, по-късно има период, в който всички страни членки да одобрят измененията, само че има регламенти - това е европейско право. Ние не можем да нарушаваме европейските регламенти, обърна се министър председателят.

Той разяснява и тематиката със " описите на компании ". " Нищо скритом няма. Всичко беше обществено. Това са компании, които са декларирали подготвеност да влагат в тези райони. Ако погледнете уеб страницата на МЕ ще видите, че още веднъж има покана за други компании, които могат да аплайват. След това още веднъж ще има период и други компании още веднъж ще могат да аплайват. Тази неистина с компаниите се изчерпа. Тези компании би трябвало да преобразят района с работни места. В тези процеси ще вземат участие и синдикатите, какво може да е по-публично от това ", добави Денков.

Министър-председателят изрази подготвеност да се даде цялостен запис от вчерашната среща със синдикатите и протестиращите. " Всъщност в хода на полемиката Пеевски нямаше изключително отношение за самите решения. Но когато хора от Има Такъв Народ и " Възраждане " взеха да вършат шоу и започнаха да викат, той ги подисциплинира, аз като академично лице нямам тези качества ", съобщи министър председателят във връзка с ролята на депутата от Движение за права и свободи при договарянията.

На фона на крясъци оставка от редиците на " Възраждане ", министър председателят Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

" Това, което чухме през днешния ден, съответстваше на това, което чаках - този диалог беше политизиран, беше изпълнен с доста лъжи и откровени неистини. За страдание този диалог беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този метод. Срам ме е да повеждам подобен диалог на значима тематика по този метод ", обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът уточни, че настояването за съглашение е искане от протестиращите, които са желали съглашение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е още веднъж на протестиращите. Който е срещу него е срещу настояванията на протестиращите, разяснява още той.

" С внасянето на териториалните проекти и Плана за възобновяване и резистентност се съблюдава точка две от съглашение ", съобщи министър-председателят.

" Понеже някои от депутатите тук желаят да излезем от Европейски Съюз, по тази причина считат, че не би трябвало да изпълняваме европейските регламенти. Те са с сан на закон и по тази причина би трябвало да бъдат извършва. За ваше страдание, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско ", уточни той.

В коридорите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че задачите от съглашението са мъчно изпълними, само че са вероятни.

Инфо: dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР